Επιλέξτε τη γλώσσα που επιθυμείτε :
 

Το Νυδρί και η ευρύτερη περιοχή, που αποτελούν το Δήμο Ελλομένου, βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Έχει εξαιρετικές φυσικές ομορφιές που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη, τόσο στα παράλια, όσο και στο εσωτερικό.

 
Περισσότερες πληροφορίες

 
 

Η Λευκάδα ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων στο Ιόνιο Πέλαγος. Το νησί απέχει από την Ακαρνανία λιγότερο από 100 μέτρα. Συνδέεται με πλωτή γέφυρα με την ξηρά. Ο δίαυλος της Λευκάδας έχει πλάτος 50 μέτρα. Η Λευκάδα με έκταση 302,5 τ.χιλ., είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Επτανήσων κι έχει πληθυσμό 23.000 κατοίκους. Το νησί της Λευκάδας μαζί με τα γύρω νησάκια, Μεγανήσι, Κάλαμο, Καστό, Σκορπιό, Σκορπίδι, Μαδουρή, Σπάρτη, Θηλειά και Κυθρό, αποτελούν διοικητικά τον Νομό Λευκάδας. Πρωτεύουσα είναι η πόλη της Λευκάδας. Χωρίζεται σε 6 δήμους και 2 κοινότητες.

Το κλίμα της Λευκάδας είναι μεσογειακό. Έχει μεγάλη ηλιοφάνεια και χαρακτηρίζεται από ήπιο χειμώνα με αυξημένες βροχοπτώσεις και ζεστό καλοκαίρι με δροσερούς ανέμους.

Το νησί είναι κατά το 70% ορεινό. Έχει ψηλά βουνά με ψηλότερη κορυφή στο κέντρο τα Σταυρωτά (1182 μ.) Η δυτική πλευρά της Λευκάδας είναι απόκρημνη σχηματίζοντας πολλές εκτεταμένες παραλίες με άμμο. Διαθέτει επίσης στενά οροπέδια, εύφορες κοιλάδες και φαράγγια με πλούσια βλάστηση. Οι ελιές είναι απλωμένες παντού σ' όλο το νησί, ενώ τα κυπαρίσσια ξεφυτρώνουν εδώ κι εκεί δίνοντας μια άλλη ξεχωριστή όψη στο τοπίο. Στην αξιόλογη χλωρίδα του περιλαμβάνονται αρκετά δάση με πεύκα και μερικά με μία ειδική σπάνια ποικιλία δρυός. Μια άλλη ποικιλία πεύκων πανύψηλων και πυκνών που φυτρώνουν έως την άκρη της θάλασσας φύεται στο νησί Κάλαμος.
Η Λευκάδα έχει αρκετά νερά, τα περισσότερα σε πηγές και άλλα που κατεβαίνουν σαν χείμαρροι από ψηλά σχηματίζοντας μάλιστα και μικρούς καταρράκτες.
Η λιμνοθάλασσα της Λευκάδας στα βόρεια του νησιού αποτελεί έναν σημαντικό υγροβιότοπο για πολλά είδη πτηνών.

Το τοπίο συμπληρώνουν τα ανθρώπινα έργα, παλαιά και σύγχρονα. Αγροτικά, όπως οι δεκάδες νερόμυλοι και υδρόμυλοι, τα ελαιοτριβεία, τα αλώνια, τα απλά λιθόκτιστα σπίτια, οι μοναδικές θολωτές πέτρινες καλύβες, που φανερώνουν το γεωργικό χαρακτήρα του νησιού. Οι αλυκές και τα ιχθυοτροφεία δίνουν άλλη μια ξεχωριστή πτυχή της Λευκαδίτικης ζωής. Οι εκκλησίες και τα μοναστήρια στάθηκαν κι εδώ κέντρα στήριξης του ελληνισμού και του χριστιανισμού στα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας και πρόσφεραν μέσα από τη βυζαντινή παράδοση και από δυτικές επιρροές καλλιτεχνική διέξοδο, δημιουργώντας ξεχωριστά έργα σε εικόνες και τοιχογραφίες. Η ίδια η πόλη της Λευκάδας με το ιστορικό της κέντρο, τα αστικά σπίτια με τα στενά καντούνια, το Κάστρο της Αγίας Μαύρας, όλα αποτελούν τα ιδιαίτερα στοιχεία που συνθέτουν την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου. Συνδέουν πολύτιμες μνήμες του παρελθόντος και οδηγούν στη Λευκάδα του σήμερα.

 
 
 
Η Λευκάδα
Το Νυδρί
Φωτογραφίες
 
 
Iστορικά
Τιμοκατάλογος
Κρατήσεις
 
  • Διεύθυνση: Λευκάδα Νυδρί
  • Τηλέφωνο: 2645093122
  • Fax: 2645093007
  • Κινητό: 6979911442
  • info@santamaura.gr

 
Copyright 2006-2017 SANTA MAURA Studios and Apartments , Lefkada Nidri- powered by 10ds.gr