Επιλέξτε τη γλώσσα που επιθυμείτε :
 

Η Λευκάδα ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων στο Ιόνιο Πέλαγος. Το νησί απέχει από την Ακαρνανία λιγότερο από 100 μέτρα. Συνδέεται με πλωτή γέφυρα με την ξηρά. Ο δίαυλος της Λευκάδας έχει πλάτος 50 μέτρα.

 

 
 

Το Νυδρί και η ευρύτερη περιοχή, που αποτελούν το Δήμο Ελλομένου, βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Έχει εξαιρετικές φυσικές ομορφιές που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη, τόσο στα παράλια, όσο και στο εσωτερικό. Εδώ η μορφολογία του εδάφους ποικίλει. Συνδυάζει τη μεγαλύτερη, εύφορη πεδιάδα του νησιού, Εγκλημενό, με τους ορεινούς όγκους των Πλατυστόμων, Βαυκερής, Νεοχωρίου, Αλάτρου, Φτερνού και με τα τουριστικά παράλια, που αποτελούν θέρετρα για χιλιάδες παραθεριστές.

Ο μεγάλος απάγκιος όρμος του Βλυχού που εισχωρεί βαθιά μέσα στην ξηρά αποτελεί ένα εξαιρετικό φυσικό λιμάνι, φιλόξενο σε όλα τα σκάφη που ταξιδεύουν στα νερά του Ιονίου Πελάγους. Όλη η χερσόνησος του Βλυχού καταπράσινη, αγκαλιάζει την παραλία και φτάνει απέναντι από το Νυδρί. Τα Πριγκηπόνησα, μικρά κατάφυτα κι αυτά νησάκια, ο Σκορπιός, το Σκορπίδι, η Μαδουρή, η Σπάρτη και πιο μακριά το Μεγανήσι, είναι σαν να επιπλέουν στην ήρεμη θάλασσα. Κι απέναντι ι, στην άκρη του ορίζοντα, οι Ακαρνανικές ακτές πλαισιώνουν αυτή τη μοναδική, πανέμορφη εικόνα που κάθε ώρα της ημέρας είναι διαφορετική.

 

Το Νυδρί συνδυάζει απόλυτα τη νυχτερινή ζωή με την πρωινή γαλήνη της θάλασσας. Προσφέρεται για διασκέδαση, ηλιοθεραπεία, καλό φαγητό και πλούσια κοκτέιλ.

 
 
 
 
Η Λευκάδα
Το Νυδρί
Φωτογραφίες
 
 
Iστορικά
Τιμοκατάλογος
Κρατήσεις
 
  • Διεύθυνση: Λευκάδα Νυδρί
  • Τηλέφωνο: 2645093122
  • Fax: 2645093007
  • Κινητό: 6979911442
  • info@santamaura.gr

 
Copyright 2006-2017 SANTA MAURA Studios and Apartments , Lefkada Nidri- powered by 10ds.gr